هوشمندسازی ساختمان یکی از مواردی است که اثر زیادی بر ارزش ساختمان دارد و به همین دلیل در چند سال اخیر بسیار مورد توجه سازندگان و خریداران قرار گرفته است. جدا از بحث ارزش افزوده، هوشمندسازی می تواند امکانات رفاهی بسیاری را برای ساکنین فراهم کند و آن ها را با یک نگاه مدرن به زندگی همراه سازد.
همچنین بخوانید: امکانات خانه هوشمند برای حیوانات خانگی چیست؟
ما در این مطلب قصد داریم قیمت هوشمند سازی ساختمان را به طور دقیق و کامل شرح دهیم تا شما بتوانید هزینه های هوشمند سازی ساختمان خود را تخمین بزنید و راحت تر درباره انجام این کار تصمیم گیری کنید.
هزینه هوشمند سازی آپارتمان ها و برج ها
اگر سازنده یک آپارتمان چند طبقه و یا یک برج با تعداد زیادی واحد هستید باید موارد زیر را در هوشمندسازی خود به کار گیرید. توجه داشته باشید که قیمت های این بخش به دلیل نوسانات بازار به دلار ذکر شده است.
1. قیمت پرده های هوشمند
هزینه پرده هوشمند بسته به تعداد پنجره ها، ابعاد پنجره ها و مدل پارچه انتخابی متفاوت است. اما به طور میانگین در مدل های ساده و بیسیک بین 200 تا 800 دلار و برای مدل های پیشرفته بین 1200 تا 3500 دلار برای کارفرما هزینه دارد.
آیا میدانید لوکس ترین شهرک های شمال کشور کدامند؟
برای مثال اگر فقط بخواهید پرده ها با ریموت باز و بسته شوند می توانید سراغ مدل های ارزان تر بروید اما در صورتی که یک مدل پیشرفته می خواهید و تمایل دارید که پرده ها با فرمان صوتی و یا بر اساس یک برنامه زمانی از پیش تعیین شده عمل کنند باید هزینه بیشتری را بپردازید.
2. قیمت روشنایی هوشمند
این مورد نسبت به پرده هزینه بیشتری را می طلبد. سیستم روشنایی هوشمند علاوه بر زیبایی بیشتر نسبت به سیستم معمولی، موجب بهینه سازی مصرف انرژی و در نتیجه کاهش هزینه ها می گردد. این مورد می تواند علاوه بر روشنایی داخل هر واحد، نورپردازی کل ساختمان را نیز شامل شود.
هزینه روشنایی هوشمند نیز مانند پرده بسته به اینکه شما کدام مدل را انتخاب کنید متفاوت است، اما به طور میانگین برای مدل های پایه بین 620 تا 1500 دلار و برای مدل های پیشرفته بین 3500 تا 10000 دلار متفاوت است.
3. هزینه گرمایش و سرمایش هوشمند
سیستم HVAC که وظیفه کنترل دما و تهویه هوشمند را بر عهده دارد یکی از مهم ترین بخش های هوشمند سازی در هر خانه ای است. برای خودکارسازی سیستم های گرمایشی و سرمایشی باید از انواع ترموستات های IR، Zigbee و KNX استفاده شود و با توجه به زون های حرارتی تعداد آن ها تعیین گردد.
انتظار می رود هزینه این مورد بسته به نوع سیستم های سرمایش و گرمایش و تعداد زون های حرارتی با تجهیزات اولیه بین 250 تا 750 دلار و با تجهیزات پیشرفته بین 1600 تا 5000 دلار هزینه در بر داشته باشد.
4. قیمت سیستم صوتی هوشمند
یکی دیگر از مواردی که در هوشمند سازی آپارتمان ها و برج ها به ویژه برج های تجاری باید صورت گیرد هوشمندسازی سیستم صوتی ساختمان است. این مورد بسته به عواملی چون نیاز کارفرما، تعداد زون های صوتی مجزا، تعداد استریم های قابل پخش همزمان، کیفیت صدای مورد نظر و نوع فضا می تواند هزینه های مختلفی را در بر داشته باشد.
به طور کلی هزینه سیستم صوتی هوشمند می تواند در مدل های پایه از 720 تا 1700 و در مدل های پیشرفته و حرفه ای از 4000 تا 30000 دلار متفاوت باشد.
5. قیمت تاچ پنل خانه هوشمند
علاوه بر موارد ذکر شده هوشمندسازی شامل تجهیزات دیگری نیز هست که هزینه ای جدا در بر دارند. از مهم ترین تجهیزات اولیه کنترل کننده مرکزی یا تاچ پنل است که از طریق یک رابط گرافیکی ساده و با استفاده از لمس صفحه، دستوراتی مانند روشن و خاموش کردن نورها، تنظیم دما، نظارت بر دوربین های مداربسته و کنترل دستگاه های الکترونیکی را اجرا می کند.
تاچ پنل ها بسته به اندازه و مدل های مختلف، قیمت های متفاوتی دارند. قیمت تاچ پنل های صوتی دیواری کوچک بین 5 تا 10 میلیون تومان است. پنل های Zigbee قیمت بیشتری دارند و بسته به اندازه از 26 میلیون تا 55 میلیون متفاوتند.
چقدر راجب خدمات VIP ساختمان میدانید؟
6. قیمت آبیاری قطره ای هوشمند
اگر آپارتمان و یا برج شما دارای فضای سبز است حتما به هوشمندسازی بخش باغبانی نیز بیندیشید. هوشمندسازی این بخش نیز می تواند برای بهینه سازی مصرف آب و انرژی بسیار مفید باشد.
برای خودکارسازی بخش باغبانی نیاز است هزینه ای معادل 495 تا 1250 دلار را در نظر بگیرید. این هزینه برای مواردی از قبیل سنسورهای رطوبت خاک، گلدان های هوشمند و سیستم های آبپاش هوشمند صرف می شود.
7. قیمت مدیریت هوشمند ساختمان
حال که به قیمت هوشمند سازی ساختمان پرداختیم لازم می دانیم که گریزی هم به مدیریت ساختمان بزنیم. فرض کنید در یک برج هوشمند و مجهز زندگی می کنید اما مدیریت آن همچنان به روش سنتی است و در بدو ورود به لابی ساختمان با یک تابلوی اعلانات شلوغ و بی نظم مواجه می شوید. قطعا این منظره برای شما که حتی پرده های خانه خود را با ریموت باز و بسته می کنید چندان جالب نیست.
یکی از اقدامات ضروری که آپارتمان ها و برج های هوشمند باید انجام دهند هوشمندسازی مدیریت ساختمان است، اما خبر خوب این است که برای این کار نیازی به هیچ دستگاه و تجهیزات خاصی نیست. نصب یک نرم افزار مدیریتی مانند مای لابی من روی گوشی ساکنین ساختمان به راحتی می تواند مدیریت ساختمان را از حالت سنتی خارج کند و به شکل مدرن و هوشمند درآورد.
هزینه هوشمند سازی ویلا
هوشمند سازی ویلا دو نوع است. فول اسمارت (Full-Smart) و نیمه هوشمند (Semi-Smart). علاوه بر تمامی هزینه هایی که در بخش قبل ذکر کردیم در ویلا بخش امنیت اهمیت ویژه ای دارد و هزینه زیادی را می طلبد. همچنین بخش آبیاری نیز در ویلاها بسیار مهم تر از آپارتمان هاست، چرا که بسیاری از آپارتمان ها فضای سبز بسیار کمی دارند و نیاز چندانی به هوشمندسازی آبیاری نیست. اما در ویلاها به دلیل وسعت بیشتر فضای سبز این امر مهم تلقی می شود.
به طور کلی هزینه صفر تا صد هوشمندسازی ویلا بسته به متراژ ویلا و درخواست کارفرما از پایه 400 دلار آغاز می شود. این هزینه شامل خرید و نصب تجهیزات است و با تغییر برندها و نوسانات بازار می تواند متغیر باشد.
قیمت پکیج خانه هوشمند
قیمت هوشمندسازی ساختمان به پکیج خانه هوشمند نیز بستگی دارد. قیمت این پکیج ها بسته به مدل و کارایی آن ها متفاوت است. در ادامه به توضیح انواع پکیج ها به همراه تجهیزات و قیمت آن ها می پردازیم.
توجه داشته باشید که هزینه این پکیج ها با دلار 90 هزارتومان محاسبه شده و به علت نوسانات بازار امکان تغییر این قیمت ها وجود دارد:
1. پکیج اقتصادی خانه هوشمند
این پکیج ارزان ترین پکیج موجود در بازار است و ضروری ترین آیتم های هوشمندسازی را در بر دارد:
- کلید لمسی 4 پل (4 عدد)
- کنترل ریموت IR
- دزدگیر هوشمند
قیمت این پکیج بین 19 تا 24 میلیون تومان می باشد و گزینه مناسبی برای کارفرمایانی است که بودجه محدودی را در اختیار دارند.
2. پکیج پایه خانه هوشمند
پکیج های پایه اصلی ترین پکیج های موجود در بازار هستند و موارد زیر را شامل می شوند:
- کلید لمسی 4 پل (4 عدد)
- کنترل ریموت IR
- دزدگیر هوشمند
- قفل هوشمند E150
هزینه این پکیج بین 38 تا 40 میلیون تومان متغیر است.
3. پکیج پیشرفته خانه هوشمند
پکیج پیشرفته از پکیج های پایه مجهزتر است و نسبت به پکیج های نیمه حرفه ای قیمت کمتری دارد. این پکیج شامل موارد زیر است:
- کلید لمسی 4 پل (6 عدد)
- کنترل ریموت IR
- دزدگیر هوشمند
- قفل هوشمند E150
- پک سیستم صوتی (شامل 2 عدد اسپیکر 40 وات و یک عدد آمپلی فایر بلوتوثی)
قیمت پکیج پیشرفته معادل 47 تا 54 میلیون تومان است.
4. پکیج نیمه حرفه ای خانه هوشمند
پکیج های نیمه حرفه ای شامل موارد زیر هستند:
- کلید لمسی 4 پل (6 عدد)
- کنترل ریموت IR
- دزدگیر هوشمند
- قفل هوشمند 7200
- پک سیستم صوتی (شامل 2 عدد اسپیکر 40 وات و یک عدد تاچ پنل 4 اینچ)
این پکیج قیمتی معادل 69 تا 70 میلیون تومان دارد.
5. پکیج حرفه ای خانه هوشمند
پکیج های حرفه ای کامل ترین پکیج های هوشمندسازی هستند و موارد زیر را شامل می شوند:
- کلید لمسی 4 پل (8 عدد)
- کنترل ریموت IR
- دزدگیر هوشمند
- قفل هوشمند F350
- پک سیستم صوتی (شامل 4 عدد اسپیکر 40 وات و یک تاچ پنل 7 اینچ)
پکیج های حرفه ای خانه هوشمند را می توانید با هزینه ای بین 107 تا 120 میلیون تومان تهیه کنید.
قیمت لیست تجهیزات هوشمندسازی ساختمان
در این بخش جدولی را ارائه داده ایم که در آن قیمت تجهیزات هوشمندسازی ذکر شده است. توجه داشته باشید که این قیمت ها بدون ذکر هزینه نصب است و هر کدام برای نصب هزینه مجزا دارند.
نام تجهیزات
قیمت به تومان
کلید هوشمند
850 هزار
کنترلر پیامکی هوشمند
1 میلیون و 800 هزار
لامپ هوشمند
750 هزار
شارژر هوشمند
490 هزار
شیر برقی مرغوب
1 میلیون و 300 هزار
موتور برقی
550 هزار
دماسنج هوشمند
350 هزار
رطوبت سنج هوشمند
450 هزار
رلههای هوشمند
350 هزار
عوامل موثر بر هزینه هوشمندسازی ساختمان
عوامل زیادی وجود دارند که بر هزینه هوشمندسازی مؤثرند. در این بخش به ذکر این عوامل می پردازیم:
- روش هوشمندسازی
یکی از عوامل مؤثر بر هزینه هوشمندسازی روش آن است. روش های مختلفی مانند هوشمندسازی با سیم، هوشمندسازی بدون سیم و روش ترکیبی وجود دارند که انتخاب هر کدام می تواند هزینه تمام شده را تغییر دهد.
برای مشاهده لوکس ترین گل های آپارتمانی کلیک کنید.
- متراژ ساختمان
هزینه هوشمندسازی با متراژ ساختمان رابطه مستقیم دارد. یعنی هر چه متراژ بیشتر باشد هزینه هوشمندسازی بیشتر است. اما به طور کلی هزینه هوشمندسازی برای ساختمان های در حال ساخت کمتر از ساختمان های آماده است. چرا که در مواردی نیاز به سیم کشی و تخریب وجود دارد.
- نوع تجهیزات
اگر بخواهید یک ساختمان را در سطح پایه هوشمندسازی کنید قطعا هزینه کمتری را در برابر یک هوشمندسازی لوکس خواهید پرداخت. همچنین تعداد تجهیزات، کارکرد و برند آن ها بر هزینه نهایی اثرگذار است.
قیمت سیستم هوشمند سازی ساختمان BMS
متداول ترین روش هوشمندسازی ساختمان روش BMS است. BMS مخفف (Building Management System) به معنای سیستم مدیریت هوشمند ساختمان، برای کنترل سیستم های تهویه، نورپردازی، امنیت، آبیاری و… طراحی شده و نرم افزار، سرور با پایگاه داده و حسگرهای هوشمند را شامل می شود.
در این روش ابتدا هزینه نهایی بر اساس مساحت ساختمان، قطعات هوشمندسازی، تجهیزات و خدمات تعیین می شود و بعد از تعیین بودجه مورد نیاز نوبت فراهم کردن و خرید تجهیزات و در نهایت اجرا و پشتیبانی است.
با این روش هزینه هوشمندسازی یک واحد 100 متری در حال ساخت 15 میلیون تومان و یک واحد آماده با همین متراژ تا 25 میلیون تومان می تواند متفاوت باشد. هزینه خرید تجهیزات نیز از 12 میلیون تومان تا 90 میلیون تومان متغیر است.
برای اطلاع از بهترین نرم افزار مدیریت ساختمان کلیک کنید
سخن پایانی
مجهز شدن ساختمان ها به تجهیزات هوشمند موجب افزایش رفاه ساکنین و ارزش ساختمان می گردد. از این رو هوشمندسازی از جمله اقداماتی است که در سال های اخیر بسیار مورد توجه فعالان حوزه مسکن قرار گرفته و خریداران نیز تمایل زیادی برای خرید ساختمان های هوشمند دارند.
ما در این مطلب به قیمت هوشمندسازی ساختمان و جزئیات مربوط به هزینه های آن پرداختیم. اگر تصمیم دارید ساختمان خود را هوشمند کنید این مطلب می تواند اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهد.
سوالات متداول
بهترین زمان برای هوشمندسازی ساختمان چه زمانی است؟
زمانی که ساختمان نیمه تمام است و اصطلاحا نازک کاری ساختمان انجام نشده است.
آیا نصب تجهیزات هوشمندسازی هزینه دارد؟
بله، علاوه بر خرید، نصب هر یک از تجهیزات هوشمندسازی هزینه ای جدا دارد.
تفاوت میان هوشمندسازی ویلا و آپارتمان چیست؟
در ویلا هوشمندسازی باغبانی وجود دارد که معمولا در آپارتمان از آن صرف نظر می شود. سیستم امنیتی ویلا نیز بسیار مجهزتر از آپارتمان است تا جایی که پنجره ها نیز هوشمندسازی می شوند.
زمانی که ساختمان نیمه تمام است و اصطلاحا نازک کاری ساختمان انجام نشده است.
بله، علاوه بر خرید، نصب هر یک از تجهیزات هوشمندسازی هزینه ای جدا دارد.
در ویلا هوشمندسازی باغبانی وجود دارد که معمولا در آپارتمان از آن صرف نظر می شود. سیستم امنیتی ویلا نیز بسیار مجهزتر از آپارتمان است تا جایی که پنجره ها نیز هوشمندسازی می شوند.