قطعا شما نیز زمانی که به گذشته فکر می کنید سبک زندگی متفاوتی را به یاد می آورید. خانه های بزرگ که به صورت ملکی مستقل اداره می شدند و صاحب خانه خود مدیریت کل ملک را بر عهده داشت. اغلب این خانه ها حیاطی وسیع داشتند و زندگی به شیوه دیگری در آن ها جریان داشت. هنوز هم در شهرهای کوچک تر این سبک زندگی رایج است و بیشتر از آپارتمان نشینی طرفدار دارد.
با گسترش شهرها و پیشرفت روزافزون مدرنیته، تغییر اساسی در سبک زندگی پدیدار شد و آپارتمان نشینی جای ملک های مستقل را گرفت. زندگی در آپارتمان شیوه و فرهنگ خاص خود را دارد و با ملک های مستقل متفاوت است. از این رو نحوه مدیریت آپارتمان و برقراری نظم و امنیت در آن بسیار مهم است.
نکاتی درباره : قوانین آپارتمان نشینی
ما در این مطلب به معرفی نرم افزار مدیریت ساختمان مسکونی که از شیوه جدید مدیریت ساختمان است می پردازیم. اگر در آپارتمان زندگی می کنید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید و با بهترین روش های مدیریت ساختمان آشنا شوید.
اپلیکیشن مدیریت ساختمان مسکونی چیست؟
پیش از معرفی برنامه های مدیریت ساختمان، ابتدا به این موضوع می پردازیم که اپلیکیشن مدیریت ساختمان چیست و چه کاربردهایی دارد؟
اپلیکیشن مدیریت ساختمان در واقع یک راه جدید و آسان برای مدیریت ساختمان است. مدیریت ساختمان هایی که طبقات یا واحدهای زیادی دارد به مراتب سخت تر از آپارتمان های کوچک است. بنابراین مدیریت یک برج 70 واحدی با یک ساختمان 6 واحدی قابل مقایسه نیست و زمان زیادی می برد.
این اپلیکیشن ها موجب ارتباط بهتر و راحت تر ساکنین می شوند و از اتلاف وقت و انرژی برای انجام امور ساختمان جلوگیری می کنند. از این رو توصیه می کنیم که اگر در آپارتمان سکونت دارید با اطلاع ساکنین یکی از این نرم افزارها را نصب و از کاربردهای فراوان آن ها استفاده کنید.
کاربردهای نرم افزار مدیریت ساختمان
با وجود اپلیکیشن های مدیریت ساختمان دیگر نیازی به نصب تابلوی اعلانات و نوشتن مواردی از قبیل شارژ ماهانه، بدهی هر واحد و اطلاع رسانی های جلسات نیست. بلکه می توان از طریق اپلیکیشن این موارد را به آسانی حل و فصل کرد.
از طریق این برنامه ها تمامی ساکنین در جریان امور ساختمان قرار می گیرند و کارها نظم و ترتیب بیشتری پیدا می کند. تقسیم درآمد ساختمان برای مواردی از قبیل تعمیرات و نگهداری، هزینه تأسیسات و هزینه مشاعات شامل پشت بام، راه پله ها، پارکینگ، حیاط و آسانسور همگی به عهده مدیر ساختمان است که با استفاده از نرم افزارهای مدیریت ساختمان به خوبی قابل اجرا می باشد.
اطلاعاتی درباره : نحوه محاسبه شارژ ماهانه ساختمان
مزایا و معایب نرم افزارهای مدیریت ساختمان
امروزه روش های سنتی مدیریت ساختمان کمی منسوخ شده و اپلیکیشن ها جای فعالیت های دستی را گرفته است. با استفاده از این اپلیکیشن ها به راحتی می توان یک مجتمع با تعداد زیادی واحد را مدیریت کرد و ساکنین را در اطلاع تمامی امور قرار داد.
صرفه جویی در وقت و انرژی، اطلاع رسانی در کوتاه ترین زمان، مدیریت آسان هزینه ها و دریافتی ها و همچنین محاسبه شارژ و پرداخت آن همگی از مزایای اپلیکیشن های مدیریت ساختمان هستند.
اما هر روش نوینی همان طور که مزایای زیادی دارد، معایبی نیز دارد. یکی از معایب این اپلیکیشن ها این است که اغلب به صورت آفلاین کارکردی ندارند و باید همه کاربران به اینترنت متصل باشند.
مقایسه مدیریت ساختمان به روش سنتی و روش مدرن
تا اینجای مقاله درباره اپلیکیشن های مدیریت ساختمان که تغییر و تحول عمده ای را در مدیریت آپارتمان های مسکونی به وجود آورده اند صحبت کردیم. اکنون می خواهیم کارکرد این اپلیکیشن ها را با چالش هایی که مدیریت سنتی با آن مواجه است مقایسه کنیم.
-
انتخاب مدیر ساختمان
مدیریت ساختمان به روش های مختلفی تعیین می شود. اگر ساختمان کم واحد باشد، انتخاب یک نفر به عنوان مدیر ساختمان کفایت می کند. اما در ساختمان هایی با تعداد واحد زیاد یک نفر نمی تواند از پس مدیریت ساختمان برآید و چند نفر به عنوان هیئت مدیره کنترل امور را در دست می گیرند.
چقدر راجب چالش ها و مشکلات مدیریت ساختمان میدانید؟
انتخاب مدیر ساختمان معمولا از طریق رأی گیری ساکنان صورت می گیرد و در بعضی ساختمان ها نیز مدیر ساختمان به شکل دوره ای و نوبتی از میان ساکنین انتخاب می شود. در روش سنتی همه ساکنین باید در زمان مشخصی در رأی گیری شرکت کنند اما در نرم افزارهای مدیریت ساختمان مسکونی مانند اپلیکیشن مای لابی من نیازی به حضور اهالی مجتمع نیست و همه می توانند از طریق اپلیکیشن و به صورت آنلاین رأی خود را ثبت کنند.
-
مطلع کردن ساکنین از امور ساختمان
در روش های سنتی ساکنین در جریان تمامی امور ساختمان قرار نمی گیرند، چرا که مدیریت وقت کافی ندارد تا تک تک واحدها را در جریان تمامی جزئیات ساختمان قرار دهد. مدیر ساختمان باید از طریق اکسل، هزینه ها را دسته بندی و یا به صورت دستی در دفتری یادداشت کند. برای مطلع کردن ساکنین نیز باید تمامی هزینه ها را روی تابلوی اعلانات بچسباند و یا برای هر واحد به صورت جداگانه پیامک کند. در این پروسه زمان زیادی تلف می شود و مدیر ساختمان را خسته و فرسوده می سازد.
اما با استفاده از اپلیکیشن های مدیریت ساختمان به ویژه اپلیکیشن مای لابی من که شیوه ای جدید در مدیریت مجتمع های مسکونی و حتی تجاری است، تمامی ساکنین از طریق تابلوی اعلانات داخل برنامه به راحتی در جریان تمامی گزارشات قرار می گیرند.
-
عدم ارتباط مؤثر میان ساکنین با مدیریت
در روش های سنتی مدیریت، مشکلات بین ساکنین بیشتر است، چرا که ساکنین ارتباط زیادی با یکدیگر و با مدیریت ندارند و نمی توانند به راحتی مشکلات خود را مطرح کنند. از این رو اختلاف و ناراحتی در میان ساکنین بسیار بیشتر است. اما اپلیکیشن های مدیریت ساختمان به دلیل تعامل بیشتری که میان مدیریت و ساکنین برقرار می کنند سوء تفاهمات را برطرف می سازند و موجب ارتباط بهتر ساکنین و مدیریت می شوند.
-
مدیریت دشوار تعداد بالای واحدها
شاید در مورد ساختمانی با تعداد واحد کم مدیریت سنتی جوابگو باشد اما قطعا مدیریت یک مجتمع مسکونی با تعداد بالای واحدها به شکل سنتی کار بسیار دشواری است. برنامه های مدیریت ساختمان این مشکل را برطرف کرده اند و با ارائه مدیریتی هوشمند کنترل تعداد بالای واحدها را میسر ساخته اند.
اما در میان اپلیکیشن های مدیریت ساختمان، مای لابی من با امکان رزرو کلیه مشاعات مجتمع در بستر داینامیک اپ این امکان را جهت اعمال هر نوع سلیقه ای در جهت چینش سانس های مجتمع به مدیران می دهد و برای هر نوع امکانات و قوانین مبتنی بر نیازمندی های مختلف ساختمان ها امکان شخصی سازی را فراهم می کند.
-
دریافت شارژ ساختمان به شکل دستی یا کارت به کارت
قبل از روی کار آمدن نرم افزارهای مدیریت هوشمند ساختمان، جمع آوری شارژ از اهالی خود یک پروسه فرسایشی و زمان بر برای مدیریت ساختمان بود. هر واحد باید هزینه را به کارت مدیر واریز می کرد و با ارسال رسید بانک از مدیریت تسویه مالی می گرفت. اما اینک نرم افزارهایی مانند مای لابی من با امکان پرداخت شارژ به صورت اتوماتیک بدهی ها را محاسبه کرده و کار مدیر ساختمان را بسیار ساده تر می سازند.
-
رزرو سخت مشاعات مجتمع
مجتمع هایی که دارای استخر، سالن اجتماعات، کارواش، سالن بدنسازی و… هستند برای اهالی ساختمان این امکان را فراهم می کنند تا به راحتی و بدون بیرون رفتن از منزل از امکانات مجتمع استفاده کنند. اما به دلیل ظرفیت محدود مشاعات ضروری است که افراد پیش از حضور در هر بخش، با مدیریت هماهنگ کنند تا ساختمان دچار بی نظمی نشود.
همچنین بخوانید : خدمات vip ساختمان چیست؟
نرم افزار مای لابی من این امکان را نیز فراهم کرده است و با امکان رزرو مشاعات ساختمان در کوتاه ترین زمان تایم های خالی را به ساکنین نمایش می دهد. بنابراین مدیریت تنها می تواند ناظر بر امور باشد و نیازی به اقدام شخصی او نیست.
اپلیکیشن مای لابی من
یکی از قوی ترین و بهترین نرم افزار مدیریت ساختمان مسکونی برنامه مای لابی من است. این نرم افزار در عین کاربری بسیار ساده امکانات بسیار زیادی را برای کاربران فراهم میکند. با استفاده از این نرم افزار می توان یک ساختمان و مجتمع را به بهترین شکل ممکن مدیریت کرد و مانع بروز بی نظمی و ایجاد اختلاف میان ساکنین شد.
اپليكيشن مديريت ساختمان مای لابی من، پلت فرم هوشمند می باشد كه دارای امكاناتی همچون برنامه رستوران و كافی شاپ، سی ار ام، امكان ارتباط به انواع تجهيزات هوشمند مجتمع ها از جمله گيت های ورودی و غيره ميباشد. بطور كلی اپليكيشن مديريت ساختمان مای لابی من مبتنی بر نيازهای مجتمع ها و سليقه مديريتی، درخواستهای ساختمانها را مبتنی بر نياز آنها شخصی سازی مينمايد.
در ادامه به برخی از امکانات مای لابی من اشاره میکنیم:
- تعیین شارژ ماهیانه،
- اطلاع رسانی اخبار ساختمان به ساکنان،
- ثبت درخواست های تعمیر و نگهداری،
- امکان شرکت در ایونت ها،
- بهبود ارتباط میان ساکنان و مدیریت ساختمان،
- پرداخت شارژ و سایر هزینه های ساختمان،
- مشاوره در زمينه مديريت و خدمات هتلينگ در مجتمع های مسكونی
- راحتی در شخصی سازی اپلیکیشن برای هر نوع امکانات و قوانین مبتنی بر نیازمندی های مختلف ساختمان ها
- امكان رزرو كليه مشاعات مجتمع در بستر دايناميك اپ : اين امكان اعمال هر نوع سليقه ای برای چينش سانسهای مجتمع به مديران را ميدهد.
سوالات متداول
1. آیا استفاده از اپلیکیشن های مدیریت ساختمان رایگان است؟
استفاده از این اپلیکیشن ها به شکل محدود رایگان است اما اکثر آن ها به ویژه برای مجتمع هایی با واحد زیاد رایگان نیست.
2. آیا می توان با استفاده از اپلیکیشن های مدیریت ساختمان یک مجتمع تجاری یا پاساژ را مدیریت کرد؟
بله، فرقی نمی کند ساختمان مسکونی باشد یا تجاری. از اپلیکیشن های مدیریت ساختمان می توان برای هر مجتمعی استفاده کرد.
همچنین بخوانید : بهترین نرم افزار مدیریت مجتمع تجاری و مراکز خرید کدام است؟
3. شارژ هر واحد بر چه اساسی تعیین می شود؟
شارژ هر واحد بر اساس متراژ، تعداد نفرات و اینکه واحد خالی باشد یا پر محاسبه می شود.
سخن پایانی
زندگی در آپارتمان های مدرن و امروزی، شیوه ای مدرن را نیز برای مدیریت ساختمان می طلبد. در مواردی که تعداد واحدها زیاد است مدیریت دریافت شارژ و بدهی هر واحد و همچنین مدیریت امور ساختمان به سادگی امکان پذیر نیست. با ظهور اپلیکیشن های مدیریت ساختمان این مشکل به خوبی رفع شده است و مدیریت ساختمان به راحتی انجام می شود.
ما در این مطلب به بررسی کاربردهای نرم افزارهای مدیریت ساختمان مسکونی پرداختیم و قابلیت های این اپلیکیشن ها را برشمردیم. شما می توانید با هماهنگی سایر اهالی ساختمان یک اپلیکیشن را نصب کنید و امور ساختمان خود را تحت کنترل داشته باشید.